Körte Porta

 

 

 

 

Vendégházunkat 2005-ben nyitottuk, személyesen és szájhagyomány útján is már sokan ismernek bennünket. A KÖRTE PORTA Ganna egyetlen, egy házsoros mellékutcájának közepén áll. 

 

Falusi turizmus keretében Gannán nyaraltunk az akkor még 2 éves kisfiunkkal, amikor beleszerettünk a környékbe és elképzeltük, hogy milyen jó lenne rendszeresen ilyen környezetbe lejönni kikapcsolódni.

 

Rövid úton belefutottunk ebbe az egyetlen eladó házba, ami utalt a valaha gondos kezek munkájára de akkorra már elmúlt felette az idő. Azaz romokban hevert.

A megmaradt eredeti fagerendás mennyezet, a konyha,  a tornác és a patak hátul a kert mögött azonban mesélni kezdett és nem tudtunk ellenállni. 

 

A Porta tavasszal

 

A múlt század elején épült, fagerendás mennyezetű, tornácos bakonyi parasztház az idők során többször át, majd  vissza lett alakitva. A felújitáskor igyekeztünk megőrizni, illetve visszaállitani minél többet az eredeti szerkezetből, anyagokból, ugyanakkor a mai komfort igényeket megteremteni. 

 

Nehéz elhinni, hogy ebben az utcában 2002-ben még nem volt bevezetve közmű, nem volt burkolt út, a konyhában nyitott tűzhelyen főzött a Mári néni, az udvarban árnyékszéket használtak.

 

A felújitás után, amikor kiderült, hogy a házat mi magunk nem tudjuk eléggé kihasználni és közben bővült is a családunk még egy gyerekkel,  eldöntöttük, hogy kiadjuk a falusi turizmus keretében. Jó érzés olvasni a visszajelzéseket a vendégkönyvben, másoktól is ugyanazokat a hangulatokat, élményeket visszahallani, ami miatt mi is beleszerettünk Gannába.

A vendégház nevét a konyhai bejárat előtt álló öreg körtefa ihlette, mely az elülső kert egyik ékessége volt, gyümölcséből még ma is nagyon finom kompót készíthető, mert még terem.

 

A szerencse folytán szomszédunk, a Gerlei család felvállalta a ház gondnokságát, vendégeink elsősorban Ővelük találkoznak. A kezdetek óta ők is megnyitották a telekszomszédban a vendégházukat,  igy közösen 12 plusz 6 vendéget tudunk elszállásolni. ÉTKEZÉSt is rajtuk keresztül tudunk ajánlani, és mivel közel van a konyhájuk, HÁZHOZSZÁLLITÁSsal érkezik a reggeli és a vacsora, aki igényt tart rá.

 

A Körte Porta egy kulcsosház, ahol a vendégeink önfenntartóan, egyedül de mégis bizonyos helyi szolgáltatások igénybevételével tölthetik el pihenésre, kikapcsolódásra szánt idejüket.

 

A Porta a természet közepén álló falusi ház, ahová olyan vendégeket várunk, akik az ilyen környezetet szeretik és elfogadják, a falusi romantikához hozzátartozó ház körül előforduló bogarakat, esetleg a szomszédból egyszer-egyszer megjelenő kutyát,  legyeket, békát, pókot, madarakat, lovakat az ottani élet részének tudják tekinteni.

View the embedded image gallery online at:
http://www.korteporta.hu/index.php/rolunk#sigFreeIdf2e71da069

 

Kapcsolat

Cím:

8597 Ganna
Új utca 12.

Telefon:

+36 89 351263 este 6 után
+36 204 265 876 gondnokság
+36 209 143 023, a tulajdonos

E-mail:

info(kukac)korteporta.hu

Kövess minket

Körte Porta - Ganna